Prostaatklachten

Prostaatklachten komen op alle leeftijden voor. De prostaat is een klier die zich onder de blaas bevindt. Hier loopt ook het bovenste deel van de plasbuis doorheen. De prostaat is verantwoordelijk voor de productie van vocht. Dit is belangrijk voor de samenstelling van het zaad.

 

Bij het ouder worden kan het zijn dat de prostaat groter wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de plasbuis dichtgedrukt wordt. De plasbuis wordt nauwer en dit kan het plassen moeilijker maken. Er is dan sprake van een slappe straal en het kan langer duren voordat de blaas leeg is. De vergrote prostaat kan blaasirritatie veroorzaken. Hierdoor kan het zijn dat u vaker moet plassen zowel overdag als ’s nachts.

Daarnaast kunt u een prostaatontsteking oplopen. Dit is een infectie die wordt veroorzaakt door bacteriën. Acute prostaatontstekingen worden door een specialist en huisarts behandeld met medicijnen. Ook kunt u last hebben van chronische prostaatklachten. De irritatie wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van een verkeerde plas techniek en een gespannen bekkenbodemspier. Daarnaast kunt u klachten ervaren na een TURP-operatie of als de prostaat door een operatie is verwijderd. Door de operatie kunnen er incontinentie klachten ontstaan bij het opstaan, tillen, sporten en hoesten. Ook de aandrang voelen om te plassen komt erg vaak voor. Doordat een deel van het ophoudmechanisme er niet meer is moet de bekkenbodemspier extra inspanning leveren. Door bekkenfysiotherapie wordt door middel van training van de bekkenbodemspieren en blaas de periode van urineverlies verkort.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

Fysiotherapie Dukenburg – Locatie Weezenhof

Weezenhof 55-16, 6536 EE Nijmegen

Fysiotherapie Dukenburg – Locatie Aldenhof

Aldenhof 70-03, 6537 DZ Nijmegen

Rug & bekken Boxmeer

Weijerstaete 16, 5831 ZZ Boxmeer

Fysiotherapie MCNO

Berg en Dalseweg 61-63, 6522 BB, Nijmegen

Fysiotherapie Grave – Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: